top of page

De weergave van een houthakker in re-enactments vereist een diep begrip van de historische context van houthakkers/Lumberjack.

Houthakkers speelden een cruciale rol in de ontwikkeling van de houtkapindustrie, met name in de 19e en vroege 20e eeuw. Ze waren verantwoordelijk voor het kappen van bomen, het transporteren van boomstammen en het gereedmaken voor verwerking .

Om een ​​houthakker nauwkeurig weer te geven in een re-enactment setting, is het belangrijk om de historische context waarin ze opereerden te onderzoeken en te begrijpen. Dit omvat hun werkomstandigheden, de tools die ze gebruikten en de vaardigheden die ze bezaten.

Authenticiteit staat voorop als het gaat om re-enactments, en dit geldt ook voor het uitbeelden van een houthakker.

Re-enactments zijn bedoeld om historische gebeurtenissen zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen en bieden zowel deelnemers als toeschouwers een meeslepende ervaring.

Om dit te bereiken is oog voor detail cruciaal. De afbeelding van de houthakker moet authentieke kleding bevatten, zoals katoenen overhemden, stevige schoenen of laarzen. Bovendien is het essentieel om de specifieke technieken en methoden te begrijpen die door houthakkers worden gebruikt om hun werk nauwkeurig na te bootsen.

Door te streven naar authenticiteit in de afbeelding van een houthakker, kunnen re-enactments het publiek effectief terug in de tijd vervoeren en een kijkje geven in het leven van deze hardwerkende individuen.

officieel logo PLC origineel 001-bewerkt.jpg

"Namen voor een houthakker, woodcutter, shanty boy en de streek uitdrukking woodhick"

De Potlatch Lumber Company werd opgericht in 1903 met een toegestaan ​​kapitaal van $ 3,0 miljoen door een consortium van houtinvesteerders, waaronder William Deary van Northland Pine Company, Henry Turrish van Wisconsin Log and Lumber, en Frederick Weyerhaeuser, die ook een investeerder was in Deary's Northland Pine zaken.

 

Charles A. Weyerhaeuser, de zoon van Frederick Weyerhaeuser, werd de eerste president van het bedrijf en bekleedde die functie tot aan zijn dood in 1930, terwijl Deary werd benoemd tot algemeen directeur van het bedrijf.

 

Potlatch plande een houtzagerij aan de Palouse-rivier en begon met de bouw in 1905 en voltooide deze in 1906.

Meer weten van de Potlatch Lumber Company?
Klick op de knop en u gaat naar een speciale pagina voor dee uitbeelding

20240303_102324.jpg
De reenactors van het Historisch Camperen
bottom of page