top of page

1740-1750
Middleground

 

De beschrijvingen van de kleding zijn allereerst gericht op ca.1750. Gezien het feit dat we waarschijnlijk met deze groep ook wel eens deel zullen nemen aan evenementen rond de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (ca.1776-) zal ook enige aandacht worden besteed aan de evolutie van kleding in de 2e helft van de 18e eeuw. Het is immers niet verkeerd ook dan goed voor de dag te komen. 1750 blijft echter de basis. Je kunt wel 1776 doen in ouderwetse kleding maar 1750 doen in kleding die nog helemaal niet bestond slaat natuurlijk nergens op.
Qua gebruikte stoffen komen op de eerste plaats linnen en wol in aanmerking. I.t.t. wat dikwijls gezegd wordt is katoen echter ook mogelijk. Dat werd op redelijke schaal (via Engeland) geïmporteerd uit India. Met name stoffen met gedrukte patronen waren dikwijls katoen. Ook diverse mengstoffen (linnen/wol, katoen/zijde, etc.) zijn mogelijk. Qua knopen moet je met name denken aan tin, been en stof overtrokken.
In de periode rond 1750 hadden jassen en vesten geen kraag (hemden wel) of een heel klein bandkraagje. Later in de periode zie je langzaam steeds meer en grotere kragen.
 

Richtlijnen Kleding:

bottom of page